Forklift Kiralama

9 Kasım 2013 Cumartesi

Forklift'in tarihçesi Ve Kiralama

Avrupa da gerçekleşen sanayi inkılabı ile sanayiye eğilim bir hayli arttı ve buda otomatik olarak birçok ihtiyacı doğurdu. O dönemin en büyük ihtiyacı da aslında forkliftlerdi, hangarlarda, limanlarda, sanayi bölgelerinde kısa mesafede yük taşımaya yarayacak makineler gerekiyordu.Bu ihtiyaçtan da forkliftler icat edildi. Zamanla kullanım alanları ve donanımları arttı. Günümüzde artık çeşit, çeşit forkliftler var, bir önceki yazımızı okuduysanız forklift çeşitlerinin ne kadar çok olduğunu görmüşsünüzdür. Şimdi ise sizler ile bu küçük ama çok büyük işlevleri olan forkliftlerin tarihçesini inceleyeceğiz. Genel kültür olsun diye değilde, forklift ne demek iyice öğrenin diye. Bu sayede forklift kiralarken yada forklift alırken daha bilinçli olursunuz.
İlk forkliftlerde taşınmak istenen yükler çatallar vasıtası ile değilde zincirler vasıtası ile taşınıyordu. Bu şekilde işler tabi ki çok yavaş ve güç oluyordu. 1900′lü yılların başında ise kasalara bağlanan zincirler sayesin de taşıma işlemleri gerçekleşiyordu. Bu modellerindeforkliftler aküler ve benzinle çalıştırılıyordu. 1913 yılında ise vinç gibi yükselebilen, çatalları olan daha iyi forkliftler üretilmeye başladı. Bu dönemde 1. dünya savaşında tanklar kadar çok kullanılan bir araç olmuştu ve savaşta daha çok başarı elde etmek içinde forkliftleredaha çok düşülmüştü. Bundan 10-20 yıl sonrada forklift kiralamaları gündeme geldi. 1. Dünya Savaşı sonrası birçok sanayi çatallı forkliftlere geçti. Bu ilk forkliftlerde şimdiki teknoloji ürünleri olmadığı için kaldırılabilen ağırlık ve maksimum yükseklik çok düşüktü.
2. Dünya Savaşı Bitimi sonrasında da şimdiki gördüğünüz yeni forklift modelleri yapılmaya başladı ve bu modellerde insanlar ile benzer bir denge modeli kullanıldı. Forklift kullanımı şuan ayrı bir meslek iken forklift ehliyeti almakta çok farklı. 1950 yılından sonrada kabinli, şimdiki gördüğünüz daha konforlu forklift üretimlerine başlandı. Forklift kiralamak ve forklift alma özellikle ülkemizde son 40 yılda gelişti.


Kaynak:www.kiralikforklift.name

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Forklift Kiralama